До новин

«Нафтогаз» позивається до РФ через втрати, понесені внаслідок окупації Криму

21 квітня, 2016
Резонансні справи
«Нафтогаз» позивається до РФ через втрати, понесені внаслідок окупації Криму

НАК «Нафтогаз України» подала позов до міжнародного суду проти Росії щодо відшкодування втрат, яких зазнала внаслідок окупації Криму Російською Федерацією.

Про це журналістам розповів голова НАК Андрій Коболєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми подали позов проти Росії щодо компенсації не тільки вартості вишок, а й усіх активів, які втратив «Нафтогаз» на території Криму через російську окупацію, або тих активів, до яких ми тимчасово не маємо доступ. Наприклад, з видобутку нафти і газу на території Криму і на шельфі», - сказав він.

На його думку, цей судовий процес буде більш тривалим і набагато важчим, ніж Стокгольмський арбітраж з «Газпромом».

«Тому що тут присутній елемент і військових дій, і відповідачем є не комерційна організація, як «Газпром» в нашому першому випадку, а держава Росія», - пояснив Коболєв.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» в лютому 2016 року вручила РФ офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спір в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між країнами.

«Нафтогаз України» залучив компанію Covington & Burling LLP (Нью-Йорк, США) до захисту своїх інтересів в рамках позову за втраченими кримськими шельфовими активами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за позовом «Нафтогазу» порушено справу про банкрутство Лисичанського склозаводу «Пролетарій».

Коментарі
Додати коментар