До новин

Нацбанк закликає Раду підтримати ліквідацію НКРРФП

22 квітня, 2016
Ліквідація
Нацбанк закликає Раду підтримати ліквідацію НКРРФП

Національний банк закликає український парламент підтримати проекти Закону України № 2413-а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» та № 2414-а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг», якими передбачена ліквідація Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

«Вказані документи передбачають ліквідацію НКРРФП і передачу її функцій НБУ та Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку», - уточнили в НБУ.

Регулятор наголошує, що наразі недосконалість правової бази регулювання окремих видів небанківської фінансової діяльності стримує інтенсивність розвитку ринків небанківських фінансових послуг, знижує їх інвестиційну привабливість, а також зменшує їх роль у розвитку економіки України в цілому.

Так, згідно з законопроектами, нагляд та регуляція ринку страхових, лізингових та факторінгових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній перейде до НБУ. До НКЦПФР перейде регулювання недержавних пенсійних фондів та фондів фінансування будівництва і фондів операцій з нерухомістю.

«Такий розподіл сприятиме більшій прозорості державного регулювання фінансового ринку та оптимізації регуляторного впливу на його учасників. Регулювання наблизиться до стандартів, що діють у банківському секторі із урахуванням найкращих міжнародних практик», - запевняють в НБУ.

Коментарі
Додати коментар