До новин

НБУ відкликав ліцензії у двох банків

25 квітня, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ відкликав ліцензії у двох банків

Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію банків «Софіївський» і «Петрокоммерц-Україна».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

ПАТ Банк «Софійський» було віднесено до категорії неплатоспроможних 22 грудня 2015 року через втрату ліквідності. Власники істотної участі в банку не змогли вжити своєчасних заходів з достатньої фінансової підтримки для запобігання настанню неплатоспроможності банку, пошук інвестора не дав очікуваних результатів. НБУ відніс банк до категорії неплатоспроможних через невиконання банком протягом п'яти робочих днів поспіль двох і більше відсотків своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами. НБУ зупинив роботу банку «Софійський», що став найбільшим валютним обмінником Києва.

Після віднесення ПАТ «Банк Петрокоммерц-Україна» до категорії проблемних регулятором було установлено факти невиконання банком операцій клієнтів у встановлений законодавством строк. На 16 березня обсяг невиконаних операцій перевищив 30% зобов'язань банку. У зв'язку з цим НБУ був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.  ПАТ «Банк Петрокоммерц-Україна» було віднесено до категорії неплатоспроможних 17 березня 2016 року.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, вкладники збанкрутілого банку «Петрокоммерц-Україна» почали отримувати відшкодування 14 квітня.

Коментарі
Додати коментар