До новин

Погашення податкової заборгованості призведе до банкрутства «Укрнафти», - Роллінс

28 квітня, 2016
Банкрутство підприємств
Погашення податкової заборгованості призведе до банкрутства «Укрнафти», - Роллінс

На думку голови правління ПАТ «Укрнафта» Марка Роллінса, якщо компанія виплатить усю податкову заборгованість, то збанкрутує.

Про це він заявив 27 квітня під час брифінгу, коментуючи звинувачення представника Державної фіскальної служби, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Якщо б ми спробували сплатити податкову заборгованість, то це призвело б до банкрутства компанії. Уряд України, як і фіскальні органи, мали інформацію про податкову заборгованість, коли мене призначали головою компанії», - заявив Роллінс.

За його словами,  через підвищення цін на нафту потік грошових коштів у ПАТ «Укрнафта» покращився, проте його все одно не достатньо для того, щоб ефективно управляти компанією, здійснювати господарську діяльність та виплачувати податкову заборгованість. Зараз у пріоритетах «Укрнафти» - виплата зарплати співробітникам та операційні витрати.

«Все інше йде на виплату поточних податкових зобов'язань», - запевнив Роллінс.

Керівник «Укрнафти» підкреслив, що вже вносив кілька пропозицій з вирішення проблеми заборгованості підприємства.

«Останню пропозицію, яку я зробив, - це проведення досудової санації. Ця процедура спрямована на те, щоб виплатити заборгованість повністю, але протягом більшого періоду часу», - повідомив Роллінс.

Однак, за словами очільника «Укрнафти», засідання наглядової ради, яка ініціювала би відповідний процес, тричі відкладалося.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, засідання наглядової ради щодо санації «Укрнафти» призначили на 12 травня.

Коментарі
Додати коментар