До новин

Пансіонат "Сонячний берег" на Одещині опинився на межі банкрутства через переселенців

06 квітня, 2015
Борги
Пансіонат "Сонячний берег" на Одещині опинився на межі банкрутства через переселенців

Борги пансіонату "Сонячний берег", що знаходиться у смт Сергіївка Одеської області, вже зросли до 8 млн гривень через переселенців з Донбасу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на 24 канал.

Пансіонат загалом утримує майже 300 переселенців, і їх більшає.

"Наше підприємство вже практично банкрут, бо заборгованість близько 8 млн гривень. Велика заборгованість за комунальні послуги. Пішли в основному всі кошти на відновлення опалювальних систем, на споруду котельні, на утеплення вікон та дверей", - пояснює директор "Сонячного берегу".

Також він розповідає, що підприємці вже не постачають пансіонату їжу в борг.

При цьому "Сонячний берег" - це лише один з чотирьох пансіонатів тут у Сергіївці, в якому мешкають біженці. На всіх вони вже заборгували 42 млн гривень.

"Можлива відповідна компенсація, скажімо так, з державного бюджету тим установам, де розміщуються біженці", - коментує ситуацію міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Борги компенсує держава, але робить це із запізненням: Одеська держадміністрація визнає, що заборгованість пансіонатів погасили тільки за літо 2014 року, а компенсації за осінь лише на підході.

Спочатку керівництво пансіонатів вважало, що переселенці поживуть у них до березня 2015 року. Біженцям дають альтернативу – житло в українських селах, але такий варіант їх не влаштовує. Багато хто чекає нагоди повернутися додому.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, проблемний туроператор News Travel не повертає ошуканим туристам кошти за оплачені ними тури, через що низка туристичних агентств, що співпрацювали з News Travel, готує позов до суду про визнання туроператора банкрутом.

Джерело фото: sanatoriev.net

Коментарі
Додати коментар