До новин

Харківський авіазавод знаходиться в критичному стані

11 травня, 2016
Банкрутство підприємств
Харківський авіазавод знаходиться в критичному стані

Харківський авіаційний завод фактично працює в режимі малого підприємства та щомісяця накопичує борги із зарплати, які досягли вже половини всіх боргів в області.

Таку заяву зробив заступник директора департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на SQ.

«Ситуація не вимагає негайного втручання», - визнав чиновник.

За його словами, час, коли ситуацію можна було вирішити відносно легко і швидко, минув. Фінансові проблеми підприємство переживає вже давно.

«Але завод не втратив свої перспективи за умови отримання державного замовлення, що дозволить «провернути коленвал». Враховуючи комплексність проблеми, питання погашення боргів перед працівниками та завантаження виробництва потрібно підняти перед «Укроборонпромом» і Кабміном», - додав Лукашов.

Нагадаємо, Харківське державне авіаційне виробниче підприємство знаходиться в простої з лютого 2015 року. Заборгованість по зарплаті становить 87 млн гривень. З приводу цієї проблеми працівники заводу вже звернулися до 13 державних інстанцій з проханням про допомогу.

За даними експертів, літаки, що випускаються заводом, мають потенційний ринок збуту, оскільки мають унікальну здатність сідати на грунтові аеродроми, літати в сильні морози і експлуатуватися в пустелі, вирішувати локальні завдання тощо. Наприклад, розглядалася можливість використання Ан-140 для транспортування креветок. Крім цього, літаки здатні вирішити проблему організації міжрегіонального авіасполучення в Україні. Завод серійно виробляє літаки Ан-74, Ан-140 і ХАЗ-30.

Коментарі
Додати коментар