До новин

ФГВ приготувався починати виплати вкладникам банку «Хрещатик»

12 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВ приготувався починати виплати вкладникам банку «Хрещатик»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повністю опрацював реєстр вкладників ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» і готовий розпочати виплати коштів у межах гарантованої суми відшкодування.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Необхідні кошти зарезервовані для виплат і Фонд готовий перерахувати їх у визначені банки-агенти, з якими вже підписано відповідні договори», - запевнили у Фонді.

Разом з тим, у співпраці з Київською міською державною адміністрацією з метою максимального збереження активів банку, Фонд опрацьовує можливість виведення з ринку «Хрещатику» із залученням інвестора.

«У зв’язку із цим виплати вкладникам ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК»  розпочнуться на кілька днів пізніше оголошеної раніше дати, але виключно у визначені законодавством терміни», - додали у прес-службі.

Виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки) розпочнуться не пізніше 30 робочих днів з дня початку процедури виведення Фондом банку з ринку, тобто не пізніше 18 травня 2016 року.

Про час та порядок виплат Фонд повідомить додатково.

Нагадаємо, ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» було віднесено до категорії неплатоспроможних постановою Правління Національного банку України від 5 квітня 2016 року. На підставі зазначеної постанови виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було прийнято рішення від 5 квітня про запровадження тимчасової адміністрації у та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку.

Загальна сума вкладів фізичних осіб у банку «Хрещатик» становить 4,1 млрд гривень, у тому числі 2,8 млрд - в межах гарантованої суми відшкодування.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, благодійні фонди позиваються до НБУ через банкрутство банку «Хрещатик».

Коментарі
Додати коментар