До новин

ХТЗ не може виконати контракт для «Украгролізингу»

17 травня, 2016
Резонансні справи
ХТЗ не може виконати контракт для «Украгролізингу»

Харківський тракторний завод не може виконати контракт на постачання 40 тракторів НАК «Украгролізинг».

Про це заявив власник 30% акцій підприємства Зігфрід Вольф, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Агравері».

«Контракт виконаний на 75%: у нас на майданчику стоять необхідні трактори, але вони не обладнані двигунами, через існуючі заборони вони не можуть бути поставлені з Росії», — прояснив він.

Вольф додав, що можливості замінити ці двигуни, як і інші російські комплектуючі західними немає.

Акціонер ХТЗ сподівається на сприяння у вирішенні цього питання міністра економічного розвитку і торгівлі. Крім того, разом з іншим акціонером підприємства Олександром Ярославським він має намір зустрітися з іншими офіційними особами, в тому числі з головою Харківської області.

Нагадаймо, ХТЗ зупинив виробництво. Тривають судові розгляди про стягнення з ХТЗ понад 400 млн грн заборгованості за кредитами, виданими в 1998 тоді ще державному ХТЗ. Зокрема, Вищий адмінсуд на початку квітня відхилив касаційну скаргу ХТЗ і залишив в силі рішення апеляційного адмінсуду Харкова про стягнення цієї суми.

На початку травня 2016 ХТЗ заявив про проведені представниками СБУ з 21 березня по 8 квітня обшуки в офісі підприємства, під час яких було вилучено фінансові та інші важливі документи. При цьому, за словами Вольфа, ніяких офіційних звинувачень, пов'язаних з передбачуваними економічними злочинами, керівництву заводу досі не було пред'явлено.

Вольф не виключає можливості залучення міжнародних інститутів і адвокатів для захисту своїх інвестицій.

ХТЗ, заснований в 1930, випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт в сільському і комунальному господарствах, будівництві. Основний товарний асортимент ХТЗ представлений малими тракторами потужністю 35 к. с., а також великими колісними і гусеничними тракторами потужністю 180—250 к. с.

Контрольний пакет ХТЗ за пропозицією Вольфа придбав президент і власник групи компаній DCH Олександр Ярославський, яка вже володіла підприємством до 2007, коли стратегічним партнером ХТЗ стала російська «Група ГАЗ», підконтрольна Олегу Дерипасці. Нині йде процес фіналізації угоди.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Росії підтвердили продаж проблемного ХТЗ Ярославському.

Коментарі
Додати коментар