До новин

«Мрія» реструктурує свій борг до кінця 2016 року

17 травня, 2016
Борги
«Мрія» реструктурує свій борг до кінця 2016 року

Фінансовий директор агрохолдингу «Мрія» Тон Хулс заявив, що до кінця 2016 року завершиться реструктуризацію боргу компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву Хулса, яку він зробив в ході четвертої Міжнародної інвестиційної конференції.

«Переговори затяглися. Але сподіваюся, що до кінця року реструктуризуємо борг компанії. Поки кредитори дають «зелене світло», — сказав він.

Крім того, за словами Хулса, холдинг найняв нового аудитора, реформував бухгалтерський відділ і з 30 червня почне публікувати фінансову звітність.

Говорячи про стан, в якому агрохолдинг перейшов в управління кредиторів, Тон Хулс повідомив, що нове керівництво отримало холдинг, в структуру якого входило понад 145 юридичних осіб в Україні, а також багато юросіб на Кіпрі.

«У нас було 70 компаній, які володіють правами оренди землі, у нас було 35 банків, в яких були кредитні домовленості з різними кредиторами, різні структури поручительств. Виробництво складалося з 17 операційних блоків, кожен з яких був організований в якості свого роду незалежної структури», — уточнив фіндиректор.

За його словами, в даний час контроль над активами агрохолдингу відновлений, питання з земельним банком вирішені.

«180 тис. га ми контролюємо, 160 тис. га обробляємо», — додав Тон Хулс.

Крім того, він повідомив про перезапуск заводу з виробництва крохмалю і про плани знову приділити значну увагу вирощуванню картоплі.

Нагаадаємо, «Мрія» веде переговори про зниження боргового завантаження з $1,3 млрд до прийнятного рівня, який, за оцінками кредиторів, знаходиться на рівні $300 млн. Інша частина боргу буде конвертована в капітал.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збитковий агрохолдинг «Мрія» продає 9 тисяч га земель.

Коментарі
Додати коментар