До новин

РФ вимагатиме включити умову погашення боргу Януковича в допомогу МВФ Україні

18 травня, 2016
Борги
РФ вимагатиме включити умову погашення боргу Януковича в допомогу МВФ Україні

Росія наполягатиме на включенні умов погашення так званого «боргу Януковича» перед Росією в програму допомоги МВФ для Києва.

Про це російським журналістам заявив глава Мінфіну РФ Антон Силуанов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Росія, як член Міжнародного валютного фонду, не буде схвалювати черговий, другий, етап програми фонду допомоги Україні, якщо в цьому документі не буде врахована можливість погашення боргу перед Росією, зазначив Силуанов.

«Поки у нас не було діалогу на рівні міністерства фінансів», – заявив також Силуанов, коментуючи хід переговорів про реструктуризацію українського боргу.

Відповідно до правил МВФ програма підтримки України повинна бути схвалена країнами-членами фонду.

«Ми сподіваємося, що там будуть враховані зобов'язання України (перед РФ), інакше ми не підтримаємо програму», – заявив глава російського Мінфіну.

Як відомо, 17 лютого 2016 року Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона через невиплату трьох мільярдів доларів боргу.

Цю суму уряд Азарова взяв у Росії в борг в кінці 2013 року. У 2015 році Україна реструктурувала всі свої борги крім цього, оскільки Росія відмовилася вести відповідні переговори.

Янукович і Азаров підозрюються в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, експерти МВФ вчили Мін`юст України, як слід поліпшувати закони про банкрутство.

Коментарі
Додати коментар