До новин

Мінюст запускає електронний реєстр підприємств, щодо яких порушені справи про банкрутство

08 квітня, 2015
Законодавство
Мінюст запускає електронний реєстр підприємств, щодо яких порушені справи про банкрутство

Міністерство юстиції України доручило підприємству "Інформаційний центр" забезпечити роботу офіційного веб-сайту із інформацією про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

"Державному підприємству "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України забезпечити впровадження нового програмного забезпечення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, та функціонування офіційного веб-сайту", - йдеться у наказі Мінюсту № 441/5.

Наказ міністерства набере чинності 15 травня 2015 року, контроль за виконанням покладено на заступника міністра юстиції Антона Янчука.

Наказом вносяться зміни до "Положення про Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство".

Змінами передбачено, що відомості до реєстру підприємств вносяться арбітражними керуючими шляхом подання через он-лайн систему електронної звітності арбітражних керуючих відомостей, передбачених законом "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за формами та у порядку, визначеними Мінюстом.

За новими правилами, департамент з питань банкрутства та структурні підрозділи територіальних органів з питань банкрутства здійснюватимуть контроль за наповненням Єдиного реєстру підприємств арбітражними керуючими, у тому числі щодо дотримання порядку, строків внесення відомостей та достовірності внесених арбітражними керуючими відомостей.

Інформаційна довідка з Єдиного реєстру підприємств надаватиметься безоплатно в електронній формі за он-лайн запитом юридичної або фізичної особи стосовно суб’єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація. Обов’язковим атрибутом довідки буде QR-код, що міститиме інформацію про документ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мінюст формує новий склад дисциплінарної комісії арбітражних керуючих.

Коментарі
Додати коментар