До новин

Через неповернуті кредити банком «Фінансова ініціатива» суд арештував майно Бахматюка

19 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
Через неповернуті кредити банком «Фінансова ініціатива» суд арештував майно Бахматюка

Печерський районний суд Києва 12 травня 2016 року задовольнив заяву Національного банку України та наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно, що належить Олегу Бахматюку. Бізнесмен поручався за банк «Фінансова ініціатива» при отриманні ним стабкредиту від НБУ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, таке рішення суд прийняв в процесі розгляду справи за позовом Національного банку до Бахматюка про стягнення заборгованості.

Мова йде про суму в розмірі 4 млрд гривень, яку в 2014 році банк «Фінансова ініціатива» отримав від регулятора у вигляді стабілізаційних кредитів.

В якості застави було прийняте майно та майнові права юридичних осіб. Крім того, Бахматюк виступив фінансовим поручителем за цими кредитами.

Нагадаємо, 23 червня 2015 року правління Національного банку прийняло рішення про віднесення банку «Фінансова ініціатива» до категорії неплатоспроможних.

При цьому прес-служба бізнесмена розповсюдила інформацію, що зава НБУ про накладення арешту на майно Бахматюка на суму 4 млрд гривень не відповідає дійсності.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ дозволив Бахматюку спустошити банк «Фінансова ініціатива».

Коментарі
Додати коментар