До новин

За півтора дня вкладники збанкрутілого банку «Хрещатик» отримали 188 млн грн

20 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
За півтора дня вкладники збанкрутілого банку «Хрещатик» отримали 188 млн грн

За півтора дня вкладники банку «Хрещатик» отримали виплат на 187,8 млн грн, з них 95,1 млн грн виплачено громадянам, що мешкають у Києві та Київській області, через установи Укрсиббанку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

При цьому у регіонах через відділення Ощадбанку обсяг повернутих коштів вкладникам становив 55 млн гривень, Банку «Південний» – майже 27,7 млн гривень, ПУМБ – 10 млн гривень.

«Виплати відбуваються у плановому режимі, а кошти для їх здійснення зарезервовані у повному обсязі», – сказав заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Андрій Оленчик, – «Ми розуміємо прагнення людей якнайшвидше отримати кошти в рамках гарантованої суми. Але, очевидно, що банки-партнери фізично не зможуть в один день обслужити всіх вкладників. Зазвичай на третій-четвертий день виплат ажіотаж припиняється і кошти можна отримати спокійно і без черги».

За його словами, на сьогодні за своїми коштами можуть звертатись фізичні особи, термії дії депозитних договорів яких закінчився до 4 травня, а також власники поточних та карткових рахунків. На ці цілі вже виділено майже 1 млрд грн.

Загальна кількість клієнтів - фізосіб Банку Хрещатик, на які розповсюджується державна гарантія становить близько 300 тис. людей на загальну суму 2,8 млрд грн.

Оленчик запевнив, що зараз робиться все, щоб максимально ефективно організувати процес виплат.

Так, у тих відділеннях банків-партнерів, де спостерігається пікове навантаження, присутні співробітники регіонального підрозділів ПАТ «КБ «Хрещатик». Вони консультуватимуть вкладників, в тому числі, надаватимуть інформацію вкладникам про те, чи включені вони до Реєстру.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ все ще шукає бажаючих вивести з ринку збанкрутілий банк «Хрещатик».

Коментарі
Додати коментар