До новин

Фонд гарантування вкладів спростить життя клієнтам проблемних банків

09 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування вкладів спростить життя клієнтам проблемних банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб тестує нове програмне забезпечення, завдяки якому вкладники неплатоспроможних банків зможуть забирати свої вклади в будь-якому банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Апостроф".

Як повідомили в прес-службі ФГВФО, імовірно, цей продукт буде запроваджений вже у другому півріччі цього року.

Сьогодні, щоб забрати свій депозит, клієнту неплатоспроможної фінустанови доводиться звертатися до того банку, з яким домовиться ФГВФО. Зокрема, такі виплати здійснювали і ПриватБанк, і Альфа-Банк, і Фідобанк, і навіть банк "Київська Русь", який згодом сам був визнаний неплатоспроможним.

Нагадаємо, Фонд не може розрахуватися з вкладниками неплатоспроможних банків без того, щоб самому не влізти в борги. Фонд уже виплатив по депозитах цих банків близько 19 млрд гривень і повинен виплатити ще 35 млрд.

2014 року Нацбанк відкрив ФГВФО кредитну лінію майже на 10 млрд гривень, і ще 20 млрд в організації розраховують отримати від Мінфіну.

2014 року фонд набрав ще 20 млрд боргів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабінет міністрів України 4 квітня цього року ухвалив постанову №156, згідно якої Міністерство фінансів має випустити облігації внутрішньої державної позики на суму 20 млрд гривень з метою надання кредиту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Коментарі
Додати коментар