До новин

Наглядова рада «Укрнафти» погодилась на санацію компанії

25 травня, 2016
Санація
Наглядова рада «Укрнафти» погодилась на санацію компанії

Наглядова рада «Укрнафти» одноголосно дала згоду на підготовку до введення процедури санації ПАТ «Укрнафта» до порушення провадження у справі про банкрутство та заходів, пов'язаних з цією процедурою.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Економічну правду».

Наглядова рада ПАТ «Укрнафта» дала доручення правлінню «Укрнафта» на розробку проекту плану санації та здійснення необхідних заходів для введення процедури санації «Укрнафта» до порушення провадження у справі про банкрутство.

Раніше голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявляв, що ідея санації народилася в процесі діалогу між менеджментом «Укрнафти» і двома її акціонерами.

«Санація залишить поточний менеджмент. Поки ми не можемо знайти компроміс, переконати податкову, що досудова санація може зупинити нарахування штрафів і пені за існуючим боргом», - заявив він.

«Головна мета санації - не списати борг (його потрібно погасити), а узгодити розумний графік погашення цього боргу і затвердити перелік дій, який дозволить «Укрнафті» знайти для цього реальні кошти», - заявив Коболєв.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ «Укрнафта» перед державним бюджетом станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень. Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Коболев заявив, що ліквідація «Укрнафти» нанесе шкоду державі.

Коментарі
Додати коментар