До новин

Держава продає борг олійного заводу перед збанкрутілим банком «Форум»

25 травня, 2016
Борги
Держава продає борг олійного заводу перед збанкрутілим банком «Форум»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж права вимоги за кредитом на 261 млн гривень, який діючий олійний завод взяв у ПАТ «Банк Форум».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Зараз в іпотеці банку перебувають два об‘єкти нерухомості, площею 3 979,3 м2 та 5 837,1 м2. Йдеться про будівлі та споруди виробничого комплексу по рафінації та дезодорації рослинної олії та новий, недобудований на момент укладання договору іпотеки, виробничий комплекс, що знаходяться у Харківській області. На сьогодні стан готовності його окремих будівель складає від 75 до 95 %», - уточнюють в прес-службі.

Потужність нового заводу з переробки насіння соняшнику розрахована на 1 200 тонн на добу. Основними продуктами виробництва є нерафінована соняшникова олія і шрот.

Крім того, забезпеченням за кредитом виступають земельна ділянка, площею понад 2,20 га, обладнання, товари в обороті (нерафінована та рафінована олії) та майнові права заставодавця на поставку обладнання для нового олійно-екстраційного заводу.

Аукціон з продажу даного активу відбудеться 21 червня 2016 року на торговому майданчику ДП «СЕТАМ».

Початкова ціна лоту – 215,21 млн гривень. Заявки на участь у торгах прийматимуться до 20 червня.

На початок квітня сумарна заборгованість по кредиту складала 261,45 млн грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ здійснює ліквідацію банку «Форум», процедура триватиме до 16 червня 2016 року включно.

Коментарі
Додати коментар