До новин

ФГВ перевіряє сумнівні операції з рахунками банку «Михайлівський»

26 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВ перевіряє сумнівні операції з рахунками банку «Михайлівський»

Фонд гарантування вкладів фізосіб проводить перевірку операцій за рахунками клієнтів ПАТ «Банк Михайлівський», що були здійснені 20 травня – напередодні визнання банку неплатоспроможним.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

«20 травня 2016 року було проведено значну кількість операцій з переведення вкладів фізичних осіб з фінансової установи, пов‘язаної з ПАТ «Банк Михайлівський», на баланс банку, що збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на суму понад 1 млрд гривень. Деталі і обставини справи з‘ясовуються», - зазначили у прес-службі.

У Фонді розповіли, що 24-25 травня отримали велику кількість звернень клієнтів ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» щодо повернення коштів за договорами «Капітал +», «Суперкапітал» тощо, укладеними між ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» та фізичними особами через повіреного ПАТ «Банк Михайлівський».

«Звертаємо увагу, що ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» не є банківською установою, не є учасником Фонду і, відповідно, кошти, залучені цією компанією, не гарантуються», - додали у ФГВ. 

Нагадаємо, з 23 травня на підставі рішення НБУ про визнання ПАТ «Банк Михайлівський» неплатоспроможним Фондом у банку запроваджено тимчасову адміністрацію строком на один місяць – до 22 червня 2016 року включно. Повноваження тимчасового адміністратора делеговано Ірклієнку Юрію Петровичу.

Наразі формується база вкладників та підраховується сума гарантованого відшкодування за вкладами в ПАТ «Банк Михайлівський». Про конкретні час і порядок виплат буде повідомлено додатково.

Упродовж дії тимчасової адміністрації буде проведено інвентаризацію активів і зобов’язань банку та забезпечено перевірку укладених банком договорів, виконання яких могло спричинити погіршення фінансового стану банку.

Крім того, Фонд перевірить правочини, вчинені банком протягом одного року до дня запровадження тимчасової адміністрації банку, на предмет виявлення правочинів (у тому числі договорів), що є нікчемними.

Коментарі
Додати коментар