До новин

Активи банків-банкрутів продаватимуть американські біржі

02 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
Активи банків-банкрутів продаватимуть американські біржі

В Україні почнуть працювати два американських майданчики з продажу активів неплатоспроможних банків: Debt Exchange і First Financial Network.

Про це розповів директор департаменту управління ризиками Національного банку України Ігор Будник, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Незабаром в Україні почнуть працювати два американських майданчики з продажу активів неплатоспроможних банків: Debt Exchange і First Financial Network. Один вже зареєстрований, а на реєстрацію другого чекаємо протягом тижня», - розповів він.

Раніше НБУ заявляв про неефективність продажу заставного майна.

«Ми вважаємо, що процес реалізації застав ФГВФО вкрай неефективний і несе в собі значні корупційні ризики. Зараз ми покладаємо надії на створення в фонді консолідованого офісу», - зазначив Будник.

З вересня 2015 року по березень 2016 року НБУ, як заставоутримувач, погодив продаж 432 об'єктів майна на суму 2,8 млрд гривень. Продано тільки 45 об'єктів на 251,1 млн гривень - 9% від плану.

У НБУ заявляють про випадки непрозорого проведення організаціями, залученими Фондом, торгів з реалізації заставленого в Нацбанку майна.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ виставив на продаж діючий торговий центр банку «Київська Русь».

Коментарі
Додати коментар