До новин

Судове засідання щодо банкрутства Тальнівського КХП відбудеться 27 квітня

09 квітня, 2015
Резонансні справи
Судове засідання щодо банкрутства Тальнівського КХП відбудеться 27 квітня

Господарський суд Черкаської області мав продовжити розглядати справу про банкрутство Тальнівського КХП, однак суд не відбувся через те, що ні арбітражний керуючий Лагутін, дії якого оскаржує ДАК "Хліб України", ні представник ТОВ "Тальне" до суду не з’явилися.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на видання "Дзвін".

За їх інформацією, до суду звернулися з клопотанням перенести слухання справи. Наступне судове засідання відбудеться 27 квітня.

Довідково: Нагадаємо, що влітку минулого року підприємство було визнано банкрутом і продано приватним структурам. За інформацією ЗМІ, фактично обїектом заволодів депутат облради, колишній регіонал Олександр Коротков. Однак Вищий Господарський суд у Києві визнав процедуру банкрутства незаконною.

Державна акціонера компанія «Хліб України» подала суду скаргу на дії  арбітражного керуючого Лагутіна, який займався продажем майна КХП. Юристи ДАК "Хліб України" закидали йому, що він почав розпродажу, не дочекавшись остаточного судового рішення, і не повідомивши про це органи управління. Крім того закон прямо забороняв приватизацію цього підприємства, оскільки Верховна Рада внесла його в перелік тих які не підлягають банкрутству санації чи приватизації.

Коментарі
Додати коментар