До новин

Суд арештував рахунки «Київенерго» через борги

06 червня, 2016
Борги
Суд арештував рахунки «Київенерго» через борги

Суд арештував рахунки ПАТ «Київенерго» через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України», в енергетичный компаныї запевняють, що це не позначиться на клієнтах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу компанії.

«Компанія гарантує клієнтам, що кошти, сплачені за послуги, зараховуються на спецрахунки, які законодавчо захищені від санкцій та арештів», - йдеться в повідомленні.

3 червня «Київенерго» проінформувало комітет Верховної ради з питань ЖКГ про причини та наслідки арешту рахунків компанії через штрафні санкції за газові борги 2014-2015 роки, які вже сплачені компанією.

«Окрім цього, «Київенерго» подало заяви до Національної поліції, Державної виконавчої служби та інших державних органів щодо зняття арешту з рахунків», - зазначили в компанії.

Наразі рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числіі «Київенерго», заблоковані через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України».

У травні поточного року суд зобов'язав «Київенерго» сплатити «Нафтогазу» 75 млн грн боргу, а загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до «Київенерго»).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Київенерго» за перший квартал 2016 року отримало збитків на 51 млн грн.

Коментарі
Додати коментар