До новин

Апеляційний суд погодив ліквідацію банку «Велес»

09 червня, 2016
Ліквідація
Апеляційний суд погодив ліквідацію банку «Велес»

Київський апеляційний адміністративний суд 26 травня 2016 року підтвердив правомірність прийняття постанови правління Національного банку стосовно ліквідації ПАТ «Банк Велес».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НБУ.

Як зазначається, рішення суду набрало чинності з моменту його проголошення.

У січні цього року акціонер банку «Велес»  подав до Київського окружного адмінсуду позов про визнання нечинною та скасування постанови правління НБУ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Банк Велес» та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про початок процедури ліквідації цього банку.

Суд частково задовольнив вимоги акціонера, скасувавши рішення НБУ та ФГВФО стосовно ліквідації ПАТ «Банк Велес».

«Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, НБУ подав апеляційну скаргу до Київського апеляційного адмінсуду, який, розглянувши справу, підтвердив правомірність рішення НБУ стосовно ліквідації ПАТ «Банк Велес», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, НБУ 10 грудня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Банк Велес» за здійснення ризикової діяльності та систематичні порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Такими були близько 90% всіх операцій, що здійснювались банком. За неповний 2015 рік їх обсяг перевищив 100 млн. дол. Крім того, значний обсяг операцій проведено з використанням підроблених документів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, через фіктивні фінансові оборудки банку «Велес» його буде ліквідовано.

Коментарі
Додати коментар