До новин

ФГВФО ініціює створення єдиної бази даних вкладників банків

10 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВФО ініціює створення єдиної бази даних вкладників банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб впроваджує заходи щодо підвищення якості формування та ведення українськими банками бази даних про своїх вкладників.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

З цією метою Фонд вирішив розпочати прямий діалог із розробниками програмного забезпечення, чиїми послугами користується більшість банків країни. Мета - відпрацювання єдиного підходу до формування та контролю баз даних про вкладників. Адже у разі визнання того чи іншого банку неплатоспроможним, саме від якості бази даних залежить швидкість формування реєстру вкладників для проведення виплат гарантованої суми відшкодування.

Перша зустріч за участю представників Фонду та організацій, які надають послуги з розробки та супроводження програмних продуктів призначених для автоматизації діяльності банківських установ, відбулася учора.

«Законодавство удосконалюється, і перед Фондом щоразу ставляться усе нові вимоги, зокрема, і щодо якомога оперативнішого проведення виплат гарантованої суми відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків. Наша амбітна ціль на найближчі роки - розпочинати виплати уже за лічені дні після запровадження у банку тимчасової адміністрації. І тут ми потребуємо вашої, як розробників програмного забезпечення, допомоги. Адже усе це буде можливим тільки за умови швидкого формування Реєстру вкладників, що передусім залежить від якості ведення баз даних самими банками», - наголосив під час зустрічі заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Кияк.

У тому, що досягнути поставлених цілей можливо лише у ході прямого діалогу Фонду та розробників програмного забезпечення, переконана Тетяна Катуніна, завідувач сектором методологічного забезпечення виплат управління з питань виплат гарантованих вкладів Фонду.

«До процесу формування та ведення баз даних про вкладників банків у Фонду є чіткі вимоги. Ваші клієнти-українські банки зобов’язані їх виконувати. Тому, бажано аби ми з вами співпрацювали напряму», - розповіла Катуніна.

У підсумку учасники першої дискусії домовились про проведення наступних зустрічей та перемовин, результатом яких стане напрацювання єдиного підходу до формування та контролю баз даних про вкладників банків.

Коментарі
Додати коментар