До новин

Близько 20% суддів відмовляються проходити переатестацію, - Петренко

14 червня, 2016
Законодавство
Близько 20% суддів відмовляються проходити переатестацію, - Петренко

Майже 20% суддів в Україні відмовляються від переатестації через те, що не можуть підтвердити свій майновий або професійний стан.

Про це 13 червня під час відкриття шведсько-українського бізнес-форуму заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Близько 20% суддів відмовляються йти на переатестацію в силу того, що вони не можуть підтвердити свій майновий стан або не можуть підтвердити свій професійний стан», - заявив Петренко, зазначивши, що майже половина з тих суддів, які погодилися на переатестацію також не проходять через недостатній професійний рівень або неможливість підтвердження майнового стану

За словами міністра, модель судової реформи, яка закладена в законі про судоустрій і статус суддів, передбачає, що заробітні плати не будуть підняті всім суддям одномоментно.

«Судді, які будуть набиратися в нову систему судів через публічний конкурс, буде мотивуватися гідною заробітною платою», - зазначив Петренко.

Міністр додав, що кандидати на посаду судді повинні будуть подавати три декларації, одна з яка буде стосуватися майнового стану родичів, з якими може бути потенційний конфлікт інтересів, в тому числі і тих осіб, які займають державні посади.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомив, що конкурсну процедуру по формуванню Верховного суду України необхідно почати вже з вересня 2016 року.

Коментарі
Додати коментар