До новин

Рада прийняла закон про реструктуризацію боргів підприємств

14 червня, 2016
Законодавство
Рада прийняла закон про реструктуризацію боргів підприємств

Верховна Рада України сьогодні прийняла закон про фінансову реструктуризацію для підприємств-боржників. За законопроект №3555 в цілому проголосували 229 депутатів при мінімально необхідних 226.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Закон України «Про фінансову реструктуризацію» визначає умови та порядок проведення процедури добровільної фінансової реструктуризації боржника та особливості проведення процедури досудової санації боржника.

У Національному банку впевнені, що цей механізм стане важливим інструментом врегулювання ситуації з проблемними кредитами банків, допоможе оздоровити банківську систему, сприятиме відновленню платоспроможності підприємств, збереженню робочих місць та стимулюватиме сплату податків.

Завдяки прийняттю закону банки зможуть зменшити кількість проблемних кредитів та направити кошти на кредитування економіки.

Згідно документу, процедура реструктуризації є добровільною: сторони мають право самостійно погоджувати питання про доцільність його застосування або використовувати інші механізми повернення заборгованості.

Законом запропоновано визначити інституційну роль наглядової ради та секретаріату як спеціальних органів, які створюються для організації та проведення процедури фінансової реструктуризації та регламентують процес вирішення суперечок в арбітражі.

Впровадження закону дозволить конвертувати 25% корпоративних боргів. Мова йде виключно про життєздатні підприємства, які за рахунок цього зможуть повернутися до економічної активності, забезпечити пожвавлення банківського кредитування в цілому.

Нагадаємо, закон про фінансову реструктуризацію входить в пакет законів, який необхідно прийняти в рамках програми співпраці України з МВФ. Законопроект розроблявся за технічної підтримки ЄБРР та Світового банку за активної участі НБУ та Міністерства фінансів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, заради грошей МВФ Рада має за тиждень прийняти 7 законопроектів.

Коментарі
Додати коментар