До новин

Суд розпочав санацію ЧСЗ

10 квітня, 2015
Санація
Суд розпочав санацію ЧСЗ

Господарський суд Миколаївської області ухвалою від 17 березня 2015 року ввів процедуру санації ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв) строком на 6 місяців (до 17 вересня), повідомило підприємство в системі розкриття інформації НКЦБФР.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс".

"Керуючий санацією зобов'язаний протягом двох місяців з дня введення процедури санації розробити план санації, ознайомити з ним комітет кредиторів", - йдеться в документі.

Згідно з ним, керуючим санацією призначений Олександр Остапенко.

Чорноморський суднобудівний завод - судноверф з найбільшим технічним потенціалом в Україні.

ЧСЗ разом з Херсонським суднобудівним заводом (ХСЗ) входить до Smart Maritime Group (SMG) - найбільший суднобудівний холдинг України, заснований у 2009 році для управління морегосподарського активами "Смарт-холдингу".

Згідно з попередніми даними, ЧCЗ завершив 2014 з чистим збитком 59,6 млн грн, тоді як в 2013-му отримав чистий прибуток 0,21 млн грн. Згідно з офіційним повідомленням ПАТ, непокритий збиток минулих років станом на 1 січня 2015 оцінювався в 215,32 млн грн.

 Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, генеральний директор структурного підрозділу Smart Holding ТОВ "Смарт Мерітайм Груп" Василь Федін (на фото) запевняє, що позови кредитора "Балаклавське рудоуправління" щодо банкрутства ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" та ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" не мають впливу на виробничі можливості та кредитоспроможність підприємств.

Коментарі
Додати коментар