До новин

НБУ пояснив, чому ввів тимчасову адміністрацію в Укргазпромбанк

09 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ пояснив, чому ввів тимчасову адміністрацію в Укргазпромбанк

Національний банк України пояснює введення тимчасової адміністрації у ПАТ "Укргазпромбанк" його ризиковою діяльністю, про що свідчить погіршення показників його фінансового стану в січні 2015 року.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

"Незадовільний фінансовий стан банку потребував від його акціонерів та керівництва вжиття негайних дієвих заходів, спрямованих на поліпшення його фінансового стану та усунення причин, що призвели до такого погіршення. Проте власниками істотної участі банку, всупереч вимогам статті 58 Закону України “Про Національний банк України” не вжито своєчасних заходів для запобігання настанню його неплатоспроможності", - кажуть у НБУ.

Крім того, зазначають у Нацбанку, фінустанова не виконувала 10 і більше відсотків своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

Також регулятивний капітал Укргазпромбанку зменшився до рівня, який нижче однієї третини від мінімально встановленого, та набув від’ємного значення.

"Ураховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів, керуючись статтями 7, 15, 55 Закону України “Про Національний банк України” та статтями 67, 73, 75, 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність”, правлінням Національного банку України було прийнято рішення про віднесення ПАТ “Укргазпромбанк” до категорії неплатоспроможних (постанова правління Національного банку України від 7 квітня 2015 року № 217)", - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів з 8 квітня тимчасову адміністрацію у ПАТ "Укргазпромбанк".

Коментарі
Додати коментар