До новин

Повільність системи врятувала двох суддів ВГСУ від дисциплінарного стягнення

01 липня, 2016
Законодавство
Повільність системи врятувала двох суддів ВГСУ від дисциплінарного стягнення

У діях суддів ВГСУ Ємельянова А.С. та Воліка І.М. констатовано ознаки дисциплінарного проступку, однак через сплив строку Вища рада юстиції відмовила у притягненні їх до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Вищої ради юстиції.

«Через сплив строку Вища рада юстиції не змогла прийняти рішення про притягнення зазначених суддів до дисциплінарної відповідальності», – наголосив Голова ВРЮ І. Бенедисюк

«На засіданні 30 червня 2016 року Вища рада юстиції через сплив строку, передбаченого законом, відмовила у притягненні до дисциплінарної відповідальності суддів Вищого господарського суду України Ємельянова Артура Станіславовича та Воліка Івана Миколайовича, констатувавши попри це наявність ознак дисциплінарного проступку у їхніх діях», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Предметом розгляду дисциплінарної справи стали обставини, викладені у скарзі директора Харківської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Пивовар А.С. та повторній скарзі в.о. голови правління АБ «Укргазбанк» Дубровіна О.В., та дії суддів при розгляді касаційних скарг ПАТ АБ «Укргазбанк» на постанову Харківського апеляційного господарського суду за позовом КС «Слобода-Кредит» до банку про визнання недійсним договору про заставу майнових прав та договору про відступлення права вимоги на 3,5 млн грн. Зокрема, касаційна скарга з різних підстав тричі поверталася судом позивачам без розгляду.

Заявники наголошували, що ці дії суддів позбавили банк будь-якої можливості скористатися своїм правом касаційного оскарження постанови Харківського апеляційного господарського суду.

«Під час розгляду справи ВРЮ констатувала наявність ознак дисциплінарного проступку в діях суддів та допущення ними порушення  норм процесуального права, що погіршило можливість реалізації заявником права на доступ до правосуддя, – прокоментував за результатами засідання Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк. – Однак через сплив строку притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності застосувати дисциплінарне стягнення за виявлені порушення ВРЮ наразі не змогла»

Рада розглядала вказане питання за участю судді ВГСУ Воліка І.М. та представників суддів протягом кількох годин.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на думку голови ВРЮ, подальше оновлення судової системи без змін до Конституції неможливе.

Коментарі
Додати коментар