До новин

Регулятор не дозволив екс-заступнику глави НБУ придбати контрольний пакет акцій Смартбанку

02 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
Регулятор не дозволив екс-заступнику глави НБУ придбати контрольний пакет акцій Смартбанку

Нацбанк повідомив, що в травні не дав згоду екс-заступнику глави Нацбанку Олександру Савченку (працював за часів В. Стельмаха) на придбання 51% акцій Смартбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НБУ.

Крім того, регулятор у квітні не погодив придбання 29,84% акцій Смартбанку Федотовим Сергієм Володимировичем та Багатько Юлією Едуардівною. При цьому погодив покупку 10-відсоткової частки Сігорським Сергієм Володимировичем.

Нагадаємо, що 24 травня правління НБУ відніс Смартбанк до категорії неплатоспроможних у зв`язку із непрозорою структурою власності.

Після неодноразових спроб погодити набуття істотної участі у банку різним особам протягом 2015-2016 років, структуру власності ПАТ «Смартбанк» так і не було приведено у відповідність до вимог прозорості, встановлених регулятором.

У банку неодноразово змінювався власник істотної участі без погодження з Національним банком. За таке порушення до власників істотної участі застосовувались відповідні заходи впливу.

Смартбанк став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ подовждив термін дії тимчасової адміністрації в Смартбанку.

Коментарі
Додати коментар