До новин

Луценку закидають небажання розслідувати справу про банкрутство Дельта Банку

02 липня, 2016
Резонансні справи
Луценку закидають небажання розслідувати справу про банкрутство Дельта Банку

Генеральний прокурор Юрій Луценко не відповідає на звернення народного депутата України Антона Геращенка з вимогою розслідувати справу про скандальне банкрутство Дельта Банку.

Про це Антон Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Печерським райвідділом поліції 2015 року було розпочато розслідування за фактом розкрадання посадовими особами «Дельта Банку» коштів вкладників. У січні 2015 року слідчі поліції отримали дозвіл суду на обшук в будинках і офісах, які стосуються В. Масюри. Однак в останній момент, 21 січня, прокурор, який займається даною справою, не підписав необхідний документ і обшуки були проведені. Дізнавшись про це, я в той же день звернувся в Генеральну прокуратуру і зажадав відновити законність в даному питанні», - пише він.

Зокрема пізніше депутат написав звернення на ім'я Юрія Луценка з вимогою проконтролювати справу.

«Після призначення Юрія Віталійовича генеральним прокурором я негайно написав своє депутатське звернення до нього з вимогою взяти справу на контроль і дати оцінку діям процесуального прокурора, який безпідставно, на мій погляд, перекваліфікував статтю за якою велася справа. На своє звернення до Юрія Луценка я отримав відповідь від виконуючого обов'язки прокурора Києва Валендюка, в якому він пише про все, тільки не про причини перекваліфікації кримінального провадження на суму, ні багато, ні мало, в 1 мільярд 250 мільйонів гривень», - додав Геращенко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава оцінила Дельта Банк у 29 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар