До новин

Визнано нікчемним договір факторингу між банком «Михайлівський» та ФК «Плеяда»

04 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
Визнано нікчемним договір факторингу між банком «Михайлівський» та ФК «Плеяда»

На виконання вимог статті 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» уповноваженою особою Фонду на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» у ході проведення перевірки правочинів встановлено факт нікчемності договору факторингу №1905, укладеного між ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» та ТОВ «ФК «Плеяда» 19 травня 2016 року, згідно з яким «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» уступав ТОВ «ФК «Плеяда» право вимоги за 111 тис. кредитних договорів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

Фонд зазначає, що виявлення нікчемних договорів є прямим обов`язком уповноваженої особи та не потребує додаткового підтвердження з боку суду, оскільки відповідно до частини другої статті 215 Цивільного кодексу України визнання судом нікчемного правочину недійсним не вимагається. При цьому нікчемний договір може бути визнаний дійсним лише за рішенням суду.

Згідно повідомлення, станом на сьогодні не існує жодного рішення суду, яким би було встановлено дійсність договору факторингу №1905 від 19.05.2016 та яке б підтвердило факт того, що ТОВ «ФК «ПЛЕЯДА» чи ТОВ «ФК «ФАГОР» правомірно набули право вимоги за кредитними договорами ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».

За твердженням ФГВФО, ували суду у формі забезпечення позову не встановлюють дійсність зазначеного договору факторингу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, під наглядом НБУ з Михайлівського зник мільярд гривень.

Коментарі
Додати коментар