До новин

Одеська міськрада рятує від банкрутства комунальну ТЕЦ

04 липня, 2016
Банкрутство підприємств
Одеська міськрада рятує від банкрутства комунальну ТЕЦ

Депутати Одеської міської ради 30 червня ухвалили рішення виділити КП «Теплопостачання міста Одеси» 200 млн грн. Ця сума буде витрачена на оплату електроенергії, води та зарплати з метою недопущення банкрутства підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Центр журналістських розслідувань".

Під час сесії мер Одеси Генадій Труханів відзначив, що це підприємство за час свого існування заборгувало місту близько 1 млрд грн. Причини цього — неефективний розподіл технічних ресурсів, також проблема полягає в зношеному стані теплових мереж. Рішення цих питань, за його словами, не зрушується з місця через держстатус ТЕЦ як постачальника тепла.

«Сьогодні ТЕЦ – державне підприємство, і ніхто не поспішає віддавати його нам. А без цього розраховувати на реалізацію планів дуже складно. Для того, аби перекласти комунікації в центрі Одеси, потрібен інвестор, якого ми шукаємо, але знову-таки, все складно через те, що ТЕЦ не є власністю міста. Ми зверталися до Кабміну з тим, щоб передати нам ТЕЦ і на основі цього зробити єдине підприємство з теплопостачання», — зазначив голова міста.

Коментарі
Додати коментар