До новин

Перехідний банк "Кристалбанк" почав виплати вкладникам банку Клименка, що ліквідується

13 січня, 2015
Банкрутство фінустанов
Перехідний банк "Кристалбанк" почав виплати вкладникам банку Клименка, що ліквідується

Публічне акціонерне товариство «Перехідний банк «Кристалбанк» 13 січня починає повертати вкладникам грошові кошти, залучені ПАТ «Терра Банк» Сергія Клименка, що знаходиться в стадії ліквідації.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на повідомлення прес-служби Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Гроші виплачуються за договорами банківського вкладу, а також за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки).

Зокрема, повернення коштів за договорами банківського вкладу, картковими та поточними рахунками, сума яких, із врахуванням відсотків, нарахованих до дня запровадження тимчасової адміністрації у Терра Банку, не перевищує 20 тис. гривень відбувається через установи ОТП Банку, але якщо сума більша ніж 20 тис. - виплату здійснює Перехідний банк "Кристалбанк".

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в Терра Банк 22 серпня і передав частину активів і зобов'язань "Терра Банк" в Кристалбанк 22 грудня.

Терра Банк (раніше Інвест-Кредит Банк) був заснований в 1996 році. Кінцевим беніфіціарним власником банку є Сергій Клименко, який пов'язаний з групою, що включає близько 50 підприємств в ряді галузей.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів Терра Банк займав 48-е місце (2,906 млрд грн) серед 166 діючих у країні банків.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав виплати компенсацій вкладникам ліквідованого Актив-банку через ОТП банк.

Джерело фото: unt.ua

Коментарі
Додати коментар