До новин

Банкрутуючий аеропорт у Рівному відновлює роботу

08 липня, 2016
Санація
Банкрутуючий аеропорт у Рівному відновлює роботу

За кілька днів після багаторічної перерви з Рівного полетить до Туреччини перший літак. Авіакомпанії «Bravo Airways» за маршрутами туристичного оператора «Travel Professional Group» (TPG) до вересня здійснить вісім рейсів, але що буде далі – невідомо.

Директор аеропорту Ігор Насинюк зазначав, що для нормальної роби їм потрібна підтримка обласної ради, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на рівненське видання Еrve.

При цьому заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко запевнив, що економічний стан аеропорту жодним чином не впливає  на його здатність сьогодні приймати рейси.

«Фінансово-економічні проблеми створювались впродовж багатьох років – це заборгованість по пенсійному фонду, по єдиному соціальному внеску, по податковій службі, ці борги дещо більші ніж 10 млн грн, але разом з тим, заборгованості з виплати заробітної плати вже немає, на сьогоднішній день вона погашена. Щодо боргів пенсійних і податкових, то вони  можуть бути погашені шляхом реструктуризації цієї заборгованості як комунального підприємства, проте для цього потрібне рішення Кабінету Міністрів України», - зазначив Тимошенко.

10 липня стартує перший за останні роки рейс на Анталію (Туреччина) і на перший рейс вже точно продані всі білети.

«Рейсів, що стартують з  10 липня буде 8 до вересня місяця. Це вже остаточно, оскільки є вже підписаний договір з авіакомпанією та з туристичною компанією. В подальшому, якщо компанія бачитиме, що пасажиропотік тут є, то розглядатиме можливості з вересня відправляти рейси  і в інші туристичні країни», - додав чиновник ОДА.

Кожен літак за зліт і посадку сплачує відповідні кошти саме комунальному підприємству. Ці кошти дають можливість сплачувати заробітну плату  працівникам і вести господарську діяльність. Якщо буде багато рейсів, то це дасть можливість поступово перекрити ті борги, які накопичились за попередні роки.

Коментарі
Додати коментар