До новин

Стало відомо, як працівники ХТЗ відстоюватимуть в суді план досудової санації заводу

15 липня, 2016
Санація
Стало відомо, як працівники ХТЗ відстоюватимуть в суді план досудової санації заводу

На розгляді Господарського суду Харківської області знаходиться справа про затвердження плану досудової санації Харківського тракторного заводу.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ХТЗ.

На даний момент цей план оздоровлення підприємства підтримується більшістю кредиторів підприємства (53% голосів). Проте Спеціалізована податкова інспекція Харкова з обслуговування великих платників Міністерство фінансів України не підтримує вказаний план.

Профспілка ХТЗ виступає проти продажу заводу. Працівники прийняли рішення про необхідність взяти участь у розгляді судом плану досудової санації, про що було подано відповідне клопотання. Крім того, профспілкою також розпочато збір підписів на індивідуальне представництво працівників в рамках судових проваджень, що стосуються ХТЗ. Вже підписано понад 600 договорів з адвокатом Олегом Скупинським, який буде надалі виступати від імені трудового колективу, відстоюючи його законне прагнення відновити роботу підприємства.

«Зважаючи на повне блокування діяльності заводу, АТ «ХТЗ» не має можливості своєчасно проводити розрахунки з виплати заробітної плати протягом 4,5 місяців. Загальна сума заборгованості перед працівниками заводу по виплаті заробітної плати станом на червень 2016 р. складає близько 30 млн грн», зазначив Скупинський.

Тому, за словами адвоката, колектив ХТЗ категорично виключає можливість ліквідації підприємства, як це пропонує податкова, і однозначно налаштований на відновлення виробництва.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, новий власник проблемного ХТЗ обіцяє відновити виробництво.

Коментарі
Додати коментар