До новин

Збанкрутував найбільший білоруський імпортер овочів і фруктів

01 серпня, 2016
Банкрутство підприємств
Збанкрутував найбільший білоруський імпортер овочів і фруктів

Економічний суд Могілевської області Білорусі почав провадження у справі про економічну неспроможність компанії «Фруктест».

Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі відомостей про банкрутство, передає charter97.

Керуючим призначено підприємство з надання послуг «Бюро консалтингу». Вимоги кредиторів приймаються протягом 2-х місяців. Слухання по справі призначено на 11 жовтня.

«Фруктест» — один з найбільших імпортерів фруктів і овочів на внутрішній ринок Білорусі з мережею представництв по всій країні. Через них забезпечується реалізація і власної продукції, яку компанія виробляє в двох господарствах Могілевської області. У Могилівському районі вирощуються яблука, у Чауському — картопля та овочі. Засновниками компанії називаються могілевські підприємці Віталій Нік і Євген Шамесов.

За даними мінекономіки країни на травень, «Фруктест» входив до реєстру господарюючих суб'єктів, що займають домінуюче положення на товарних ринках в категорії оптова торгівля бананами і цитрусовими.

Імпортери скаржаться, що валютна криза укупі з держрегулюванням цін на фрукти та овочі боляче вдарила по фінансовому становищу багатьох компаній.

Коментарі
Додати коментар