До новин

В Укргазбанку підтвердили блокування рахунків держвиконавцями

02 серпня, 2016
Резонансні справи
В Укргазбанку підтвердили блокування рахунків держвиконавцями

Державна виконавча служба дійсно заарештувала рахунки державного Укргазбанку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі банку.

Як зазначається, 29 липня з електронної пошти Нацбанку Укргазбанку прийшов лист про те, що відділ примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції наклав арешт на кошти банку.

Арешт відбувся на підставі наказу Господарського суду Києва про стягнення з банку коштів на користь ТОВ «Укрконцепт».

«Станом на 30 липня банк не отримав ні постанови про відкриття виконавчого провадження, ні постанови про арешт коштів боржника, а рішення господарського суду банк оскаржив в касаційній інстанції», - повідомляє банк.

29 липня банк подав скарги до Міністерства юстиції, Державної виконавчої служби і направив клопотання про відкликання платіжних вимог і відкладення виконавчих дій до рішення Вищого господарського суду.

«Керівництво Укргазбанку вкрай стурбоване такою спробою неправомірно заволодіти коштами банку, і застосовує в межах повноважень всіх можливих заходів щодо захисту інтересів держави, акціонерів і клієнтів банку. Відповідні заяви направлені до правоохоронних органів України», - зазначає держабанк.

У фінустанові переконані, що замовники і виконавці цих протиправних дій будуть встановлені і притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, держава володіє 94,94% акцій Укргазбанку.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, нардеп Андрій Артеменко заявив, що рахунки Укргазбанку в усіх фінансових установах України були заблоковані.

Коментарі
Додати коментар