До новин

Стартувала ліквідація Євробанку

18 серпня, 2016
Ліквідація
Стартувала ліквідація Євробанку

Національний банк України вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ «Євробанк», а Фонд гарантування вкладів призначив ліквідатора фінустанови.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, оприлюднену на сайті регулятора.

Як зазначається, ПАТ «Євробанк» віднесено до категорії неплатоспроможних 17 червня 2016 року, після того, як  були встановлені факти здійснення операцій з «дроблення» депозитів – переведення коштів з поточних рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб в обсязі до 200 тис. гривень.

На основі рішення НБУ, Фонд гарантування вкладів фізосіб 16 серпня 2016 року почав процедуру ліквідації ПАТ КБ «Євробанк». Ліквідатором фінустанови призначено Вадима Кононця. Ліквідація триватиме протягом року - до 16 серпня 2018-го.

«Інформацію про дату початку виплат та банк-агент Фонду буде повідомлено додатково на офіційному сайті Фонду», - додали у прес-службі ФГВ.

Нагадаємо, станом на 1 квітня 2016 ПАТ «Євробанк» займав 47 місце серед банків України за обсягом активів (1,7 млрд грн).

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше Фонд продовжував дію тимчасової адміністрації в Євробанку на один місяць.

Коментарі
Додати коментар