До новин

ФГВФО знайшов підстави для оголошення підозри посадовим особам банку «Київська Русь»

19 серпня, 2016
Резонансні справи
ФГВФО знайшов підстави для оголошення підозри посадовим особам банку «Київська Русь»

Матеріали Фонду гарантування вкладів фізосіб стали підставою для оголошення підозри посадовим особам ПАТ «Банк «Київська Русь».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

Результати перевірки Фондом гарантування вкладів фізичних осіб діяльності ПАТ «Банк «Київська Русь» є одним із джерел доказів для пред’явлення правоохоронцями підозри посадовим особам банку.

«Зокрема, висновки проведеної Департаментом розслідування протиправних діянь Фонду у червні цього року перевірки, долучені до матеріалів кримінального провадження, стали підставою для повідомлення Службою безпеки України про підозру в скоєнні злочину за статтею привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) одному з ТОП-менеджерів ПАТ «Банк «Київська Русь», - зазначили у прес-службі.

Сьогодні СБУ підозрює колишнє керівництво ПАТ «Банк «Київська Русь» у розкраданні 44 мільйонів доларів США. Зокрема, розглядаються факти продажу двох офісних будівель у Києві та Львові, які були у заставі банку.

Фондом встановлено, що ці та інші схеми з виведення ліквідних активів з банку топ-менеджментом ПАТ «Банк «Київська Русь» активно застосовувались за день до введення тимчасової адміністрації. Один із викритих фактів: у ніч напередодні визнання банку неплатоспроможним в рахунок повернення депозитів обраним великим вкладникам було передано у власність одразу кілька ліквідних об’єктів нерухомості. Зокрема, йдеться про 3 квартири у столиці, 4 об’єкти нерухомості у Львові та частину складських приміщень (площею 5700 м2) у Борисполі. Об’єкти перебували у власності банку.

Більшу частину неправомірно виведених приміщень у судовому порядку Фонду уже вдалося повернути. Робота з повернення решти незаконно виведених активів триває. Нагадаємо, відповідно до законодавства, будь-яке нерухоме та рухоме майно включається до ліквідаційної маси банку, що ліквідується. У подальшому активи виставляються на продаж. Отримані від їхньої реалізації кошти спрямовуються на погашення заборгованості перед кредиторами банку.      

Як відомо, 20 березня 2015 року Правлінням Національного банку України прийнято рішення про віднесення ПАТ «Банк «Київська Русь» до категорії неплатоспроможних, на підставі якого у банку було запроваджено тимчасову адміністрацію. Процедуру ліквідації розпочато з 17 липня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава за 25 млн грн продає активи банку «Київська Русь».

Коментарі
Додати коментар