До новин

США дадуть Україні $2 мільярди кредитних гарантій для запобігання банкрутства країни

14 січня, 2015
Борги
США дадуть Україні $2 мільярди кредитних гарантій для запобігання банкрутства країни

Уряд США вирішив надати Україні 2 млрд долларів фінансової допомоги за успішне впровадження реформ.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Укрінформ".

Про це після зустрічі з прем'єр-міністром Естонії Тааві Рийвасом у вівторок у Києві заявив глава українського уряду Арсеній Яценюк, посилаючись на заяву уряду США, передає кореспондент Укрінформу.

"Уряду України США готові виділити 2 млрд долларів", - сказав Яценюк.

Ця допомога надається Україні в рамках програми співробітництва з МВФ за тією ж моделлю, яка була використана у 2014 році, зазначив Яценюк. За його словами, у першому півріччі Україна має отримати 1 млрд доларів та у другому півріччі ще 1 млрд доларів за умови належного виконання програми з МВФ.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд США схвалив повний прогрес у впровадженні Україною реформ попри агресію Росії. Зокрема, за словами Яценюка, уряд США відзначив прогрес у боротьбі з корупцією, в енергетичному секторі, відновленні фінансової системи, покращенні бізнес-середовища та поверненні фінансової стабільності.

Як пише Рейтер з посиланням на Міністерство фінансів США, ці кошти будуть надані у вигляді кредитних гарантій. "Сполучені Штати планують надати Україні в нинішньому році до $2 млрд кредитних гарантій як частину ширшого міжнародного пакету, щоб запобігти банкрутству", - йдеться в повідомленні.

В американському мінфіні зазначили, що гарантії залежатимуть від того, у якій мірі Україна залишатиметься на шляху виконання умов кредитної програми Міжнародного валютного фонду.

Міністерство фінансів США підтвердило, що $1 млрд кредитних гарантій Україні надасть у першій половині нинішнього року, пише агентство. Крім того, адміністрація працюватиме з Конгресом США, щоб забезпечити додаткове виділення $1 млрд в якості гарантій, однак за умови планового виконання реформ.

Повідомляється також, що заступник міністра фінансів США з міжнародних справ Натан Шитс мав зустрітися у вівторок у Києві з цього питання з українськими високопосадовцями, зокрема, Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, главою Нацбанку Валерією Гонтаревою та міністром фінансів Наталією Яресько.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", нещодавно міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що не вбачає підстав для державного банкрутства України.

Джерело фото: Flickr

Коментарі
Додати коментар