До новин

Фонд гарантування вкладів вимагає від “Укрпошти” терміново перерахувати гроші Дельта Банку

15 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування вкладів вимагає від “Укрпошти” терміново перерахувати гроші Дельта Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до "Укрпошти" з проханням оперативно перерахувати гроші фізичних осіб, надані оператору поштового зв'язку виключно для зарахування в Дельта Банк. Мова про це йде в офіційному повідомленні на сайті фонду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

У своєму сьогоднішньому повідомленні, фонд уточнив, що Дельта Банк після введення тимчасової адміністрації та визнання його неплатоспроможним, виконує свої зобов'язання перед вкладниками і партнерами відповідно з обмеженнями, що накладаються на нього законами України. Зокрема, на його роботу впливає Закон України "Про систему гарантування вкладів".

У повідомленні фонду йдеться, що під час роботи тимчасової адміністрації, задоволення вимог вкладників та інших кредиторів банку не здійснюється, також, як і примусове стягнення грошей і власності фінустанови. Крім того, між "Укрпоштою" та Дельта Банком діє договір від 7 лютого 2013 р. Згідно з цим документом, філії "Укрпошти" несуть зобов'язання надавати банку послуги з прийому платежів в національній валюті України від споживачів для перерахування їх на рахунок, відкритий в Дельта Банку. Одне з таких зобов'язань - своєчасне перерахування суми прийнятих платежів на рахунок банку і передача реєстрів прийнятих платежів у строки, встановлені договором.

Однак, згідно з офіційним повідомленням фонду, "Укрпошта" не перераховує гроші, прийняті від клієнтів на погашення їх заборгованості за кредитами в Дельта Банку. Станом на 30 березня 2015 р., кількість грошей, прийнятих "Укрпоштою" від клієнтів і не перерахованих в банк, досягає 23,9 млн грн.

У повідомленні від ФГВФО, говориться, що мотивом дій "Укрпошти" було те, що на поточному рахунку, відкритому в банку, знаходяться гроші поштового оператора, які "Укрпошта" пропонує до списання в договірному порядку на виконання зобов'язань з перерахування грошей, отриманих від клієнтів.

Однак, відповідно до вже згаданого закону України, в період роботи в банку тимчасової адміністрації, зарахування зустрічних вимог у фінустанові не відбуваються. Це може призвести до порушення порядку погашення вимог кредиторів.

У зв'язку з цим, ФГВФО і звернувся до "Укрпошти" з проханням оперативно перерахувати гроші фізичних осіб, надані оператору поштового зв'язку виключно для зарахування в Дельта Банк.

Нагадаємо, що днями ФГВФО продовжив термін роботи тимчасової адміністрації в Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар