До новин

МТСБУ відзвітував, скільки страховиків збанкрутувало і хто на черзі

29 серпня, 2016
Банкрутство фінустанов
МТСБУ відзвітував, скільки страховиків збанкрутувало і хто на черзі

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) оприлюднило список страхових компанії, щодо яких зараз тривають провадження у справах про банкрутство.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомила прес-служба МТСБУ.

За їхніми даними, провадження у справі про банкрутство на даний час здійснюються відносно таких страхових компаній: «Вексель», «Українська екологічна страхова компанія», «Міська СК», «Райп» та СТзДВ «Гарантія».

Тим часом вже визнані банкрутами за рішенням суду шість страховиків: СК «Галактика», «Страхові традиції», СК «Інтертрансполіс», «Лафорт», «Авіоніка», «Ренесанс».

«Виплати по ОСАЦВВНТЗ за страховиків, що визнані банкрутами, МТСБУ почало здійснювати з листопада 2015 року. За період з листопада 2015 по травень 2016 року МТСБУ врегулювало 1092 справи та виплатило постраждалим 21,7 млн грн», - повідомляє прес-служба МТСБУ.

Нагадаємо, МТСБУ повинно вчасно та в повному обсязі здійснювати гарантійні відшкодування потерпілим у разі недостатності коштів та майна страховика – учасника МТСБУ, що визнаний банкрутом та/або ліквідований, відповідно до вимог, встановлених законодавством. Гарантійні фонди МТСБУ сформовані у розмірі, достатньому для виконання зобов’язань за страховиків, які визнані банкрутами та щодо яких здійснюються провадження у справах про банкрутство. МТСБУ пропонує потерпілим за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, виданими СК «Галактика», СК «Страхові традиції», СК «Авіоніка», СК «Лафорт», СК «Ренесанс» та СК «ІнтерТрансПоліс», звернутись до МТСБУ з приводу здійснення відшкодування збитків.

Коментарі
Додати коментар