До новин

Кредитори Укрексімбанку перенесли збори з приводу відстрочки сплати $750 млн боргу

15 квітня, 2015
Борги
Кредитори Укрексімбанку перенесли збори з приводу відстрочки сплати $750 млн боргу

Збори власників єврооблігацій Державного експортно-імпортного банку на 750 млн доларів з питання відстрочки погашення цінних паперів на три місяці перенесено на 27 квітня 2015 через відсутність кворуму на зборах 13 квітня.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Укрексімбанк в середині квітня 2010 розмістив п’ятирічні єврооблігації на 500 млн доларів зі ставкою купона 8,375% річних і терміном обігу до 27 квітня 2015 року. Потім у жовтні того ж року банк дорозмістив цінні папери на суму 250 млн доларів.

Андреррайтерами випуску виступили Citigroup Inc. і Credit Suisse AG.

27 березня 2015 р. Укрексімбанк запропонував інвесторам розглянути можливість відстрочки погашення зазначених євробондів на 3 місяці.

Крім того, банк просив власників не застосовувати визначення "потенційний дефолт" або "дефолт", які могли або можуть виникнути з цінних паперів у зв’язку з нездатністю банку здійснювати за ним розрахунок у встановлену дату через затримку реєстрації Нацбанком додаткової угоди за зобов’язаннями. Фінустанова також просила відмовитися від застосування будь-яких прав, які можуть виникнути в результаті настання випадків "потенційного дефолту" або "дефолту", за умови, що дата розрахунку з цінних паперів буде 27 липня або раніше, інакше утримувачі цінних паперів будуть вправі реалізувати свої права.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів (126 млрд грн) Укрексімбанк займав 3-е місце серед 158 діючих у країні банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін має намір реструктурувати зовнішні борги Укрексімбанку та Ощадбанку.

Коментарі
Додати коментар