До новин

Яресько підганяє кредиторів реструктурувати борги України

15 квітня, 2015
Борги
Яресько підганяє кредиторів реструктурувати борги України

Міністр фінансів України Наталія Яресько попереджає власників українських облігацій: якщо вони не почнуть найближчим часом серйозних переговорів про реструктуризацію 40 млрд доларів боргу, то можуть зіткнутися з ризиком ще більших втрат.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю міністра американському виданню The Wall Street Journal.

"Починайте переговори зараз для того, щоб реструктурувати борг в 40 млрд доларів, або зіткнетеся з ризиком невизначеного економічного, політичного і військового стресу", - заявила вона.

"Насамперед, вони недооцінюють глибину фінансової та економічної кризи, в якій перебуває зараз країна", - попередила Яресько.

За словами міністра, у разі погіршення ситуації Україна може стикнутися з необхідністю відмови обслуговування зовнішніх боргів.

"Це один з тих ризиків, який кредитори повинні врахувати", - зазначила вона.

Яресько також повідомила, що наразі процес переговорів з приватними кредиторами уповільнений. "Ми не рухаємося вперед у наших обговореннях так швидко, як я розраховувала", - поскаржилась міністр.

Вона додала, що досі мала конструктивні консультації лише з окремими власниками паперів і вести ефективні переговори вона може тільки з чітко окресленою групою кредиторів.

Міністр розповіла, що лише розстрочки українських боргів буде недостатньо для виконання програми, узгодженої з МВФ, тому потрібне скорочення основної суми облігацій.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 12 лютого 2015 року місія МВФ завершила роботу в Києві, домовившись з Кабінетом міністрів України про умови, за яких наша держава отримає близько 40 млрд доларів міжнародної допомоги для уникнення банкрутства.

Коментарі
Додати коментар