До новин

Коломойський хоче отримати 3 млрд грн з банкрутства свого "Аеросвіту"

15 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Коломойський хоче отримати 3 млрд грн з банкрутства свого "Аеросвіту"

Господарський суд Київської області прийняв до розгляду заяву олігарха Ігоря Коломойського як фізичної особи про визнання кредиторських вимог до ПАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" на 2,99 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідне рішення суду від 6 квітня 2015 року.

Розгляд справи суд призначив на 22 квітня.

Справу про банкрутство "Аеросвіту" Господарський суд Київської області порушив 4 березня 2015 року за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Тенак". Фірма вимагає сплатити їй борг в розмірі 4,44 млн гривень.

За інформацією видання "Наші Гроші" ТОВ "Тенак" зареєстрована в Дніпропетровську в готелі "Аеропорт". Засновниками підприємства виступають п’ять фірм: "Ентрі-7", "Пройм груп лтд", "Сталькар", "Ятонга" та "Пальмара".

Ця фірма вже зверталася до суду 2013 року про стягнення з "Аеросвіту" 4,3 млн гривень за поставлену алкогольну продукцію. Тоді Господарський суд Київської області вперше розпочав справу про банкрутство "Аеросвіту", яке ініціювала сама авіакомпанія, заявивши про заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд гривень.

Розпорядником майна "Аеросвіту" суд призначив Леоніда Талана, який мав таку ж посаду і два роки тому. Щоправда, на початку 2013 року Київський апеляційний господарський суд за скаргою Бориспільської об’єднаної державної податкової інспекції Київської області скасував порушення справи, а Вищий госпсуд підтримав це рішення. Після цього "Тенак" знову звернувся з заявою про банкрутство "Аеросвіту". Вимоги Ігоря Коломойського будуть долучені саме до цієї справи.

До 2012 року "Аеросвіт" був найбільшою авіакомпанією в Україні. 2007 року компанія разом з "Донбасаеро" створили стратегічний альянс – "Українська авіаційна група". 2010 року до альянсу приєдналася "Дніпроавіа", почавши інтеграцію в групу "Роза вітрів". Пізніше "Дніпроавіа" вийшла з альянсу, а "Донбасаеро" збанкрутувала. Всі вище згадані авіакомпанії контролювалися фірмами, що афільовані з бізнес-групою "Приват". 22,4% акцій компанії належать Фонду держмайна.

Коментарі
Додати коментар