До новин

Податкова вимагає в суді скасувати план санації ХТЗ

14 вересня, 2016
Банкрутство підприємств
Податкова вимагає в суді скасувати план санації ХТЗ

Спеціалізована податкова інспекція з обслуговування великих платників податків у м. Харкові звернулась до Харківського апеляційного господарського суду зі скаргою, в якій просить скасувати план санації Харківського тракторного заводу (ХТЗ) і відмовити у введенні мораторію на задоволення вимог кредиторів та у знятті арешту з майна заводу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Харківський апеляційний господарський суд прийняв скаргу податкової до розгляду і призначив засідання на 19 вересня цього року.

Як повідомлялось, Господарський суд Харківської області затвердив план досудової санації ХТЗ 14 липня. Завод на той момент не працював з березня цього року, а його діяльність була заблокована. За словами керівництва заводу, замовлення у заводу були, але завод не працює через заблоковані рахунки. Завод мав борги по податках і по заробітній платі в розмірі близько 30 млн грн.

Зараз у судах розглядаються справи про стягнення з ХТЗ більше ніж 400 млн грн заборгованості за кредитами, які підприємство отримало ще в 1998-му, коли належало державі.

ХТЗ випускає малі трактори потужністю 35 кінських сил, а також великі колісні та гусеничні трактори потужністю 150-280 кінських сил.

Згідно з фінансовим звітом підприємства, у 2015 році воно отримало 218 млн грн чистого збитку, тоді як за 2014 рік було 450 млн грн чистого прибутку.
Коментарі
Додати коментар