До новин

Обрано кандидатури нових членів до Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих при Мінюсті від ГО «ВСРО ФКП»

16 квітня, 2015
Законодавство
Обрано кандидатури нових членів до Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих при Мінюсті від ГО «ВСРО ФКП»

Громадська організація "Всеукраїнська самоврядна організація фахівців конкурсного процесу" та Комітет з конкурсного права Асоціації правників України обрали представників у сфері банкрутства до Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих, що створена Міністерством юстиції України на відкритому засіданні Асамблеї.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація .

Засідання Асамблеї відбулося 15 квітня 2015 року.

Після того як Міністерство юстиції України ініціювало створення нового складу Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих, ГО "ВСРО ФКП" було ініційовано проведення Асамблеї, яка є вищим органом прийняття рішень. Для участі в Дисциплінарній комісії було подано 7 кандидатур, кожна з яких була детально розглянута на засіданні Асамблеї.

З інформацією про кандидатів можна ознайомитися на сайті ГО "ВСРО ФКП" за посиланням: http://uaip.org.ua. Також кожному з кандидатів на відкритому засіданні Асамблеї можна було задати питання особисто.

Отже, одноголосно рішенням Асамблеї ГО "ВСРО ФКП" до складу Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих від ГО "ВСРО ФКП" буде подано наступних представників:

  1. Ракушинець Андрій, голова закарпатського обласного територіального осередку ГО "ВСРО ФКП", арбітражний керуючий, досвід роботи в сфері банкрутства 16 років;
  2. Сергій Донков, віце-президент ГО "ВСРО ФКП", голова ДАК "Хліб України", досвід роботи в сфері банкрутства 18 років;
  3. Ігор Ніколаєв, член ГО "ВСРО ФКП", юридичний радник Центру комерційного права, член Ради Комітету з конкурсного права АПУ, кандидат юридичних наук; досвід роботи в сфері банкрутства 15 років;
  4. Владислав Філатов, член ГО "ВСРО ФКП", арбітражний керуючий; досвід роботи в свері банкрутства 16 років;
  5. Володимир Темчишин, голова волинського територіального осередку ГО "ВСРО ФКП", арбітражний керуючий, досвід роботи в сфері банкрутства 11 років;
  6. Овсієнко Алла, голова запорізького територіального осередку ГО "ВСРО ФКП", арбітражний керуючий, досвід роботи в сфері банкрутства 11 років;
  7. Заболотний Генадій, голова кіровоградського обласного територіального осередку ГО "ВСРО ФКП", арбітражний керуючий, досвід роботи в сфері банкрутства 11 років;

Присутніми було запропоновано також подати до Дисциплінарної комісії віце-президента ГО "ВСРО ФКП" Віталія Титича, голову Координаційної ради саморегуліних організацій арбітражних керуючих Юліана Хорунжого та голову київського обласного територіального осередку ГО "ВСРО ФКП" Олексія Шевчука.

Наразі,  Віталій Титич зняв свою кандидатуру, оскільки є головою Комітету з конкурсного права і завантаженість цією громадською ініціативою потребує значного часу та зусиль.

 "Пишаюся обраним складом представників до Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих від ГО "ВСРО ФКП". Вважаю кожного з них достойним і впевнений в професіоналізмі. В свою чергу Комітету з конкурсного права АПУ і весь склад ГО "ВСРО ФКП" готові сприяти і допомагати нашим представникам в разі обрання їх до Дисциплінарної комісії», - зазначив Віталій Титич.

Голова Координаційної ради саморегулівних організацій арбітражних керуючих Юліан Хорунжий подякував присутнім за висловлену довіру і повідомив, що через активну законопроектну роботу, яка зараз активно ведеться представниками Комітету з конкурсного права АПУ не має змоги прийняти дану пропозицію, однак готовий активно сприяти у всьому професійній громадській спільноті.

Голова київського обласного територіального осередку ГО "ВСРО ФКП" Олексій Шевчук висловив подяку за пропозицію, однак через активну політичну роботу не зможе прийняти участь в Дисциплінарній комісії, але готовий активно підтримувати обраних представників.

"Бажаю удачі нашим представникам і сподіваюсь на те, що державний орган з питань банкрутства  врахує думку громадськості, прийме вірне рішення при формуванні складу Дисциплінарної комісії, надавши перевагу найдосвідченішим представникам", - наголосив голова ГО "ВСРО ФКП" В’ячеслав Джунь.

Підтримала  сподівання колеги і виконавчий директор ГО "ВСРО ФКП" Ірина Сербін.

"Вдячна всім представникам ГО "ВСРО ФКП"  за відкриту і прозору процедуру обрання представників до Дисциплінарної комісії  і сподіваюся на ті ж принципи і в Міністерстві юстиції України. Дуже сподіваюся на те, що рейтинг такої складної і потрібної професії як арбітражний керуючий тільки ростиме", -  зазначила Ірина Сербін.

Нагадаємо, що громадська організація  "Всеукраїнська самоврядна організація фахівців конкурсного процесу" була створена  в 2013 році за ініціативи Комітету з конкурсного права Асоціації правників України та за підтримки профільних громадських організацій, зокрема, Українського інституту з питань банкрутства та Національної профспілки арбітражних керуючих. Особливою місією громадської організації є громадське регулювання діяльності арбітражних керуючих, що сприяє більш швидкому розгляду справ про банкрутство, забезпечення ефективності та прозорості судових процедур, підвищує авторитет, повагу та довіру до арбітражних керуючих з боку користувачів їх послуг, держави та суспільства. 

Коментарі
Додати коментар