До новин

ДТЕК сподівається домовитись із банками-кредиторами про реструктуризацію боргу

23 вересня, 2016
Борги
ДТЕК сподівається домовитись із банками-кредиторами про реструктуризацію боргу

Енергохолдинг «ДТЕК Енерго» підписав договір із банками-кредиторами про введення платіжного мораторію (standstill) на розрахунки за його зобов'язаннями.

Про це пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація., посилаючись на повідомлення холдингу.

Договір передбачає автоматичну пролонгацію зобов'язань перед банками до 28 січня 2017 року.

За умовами standstill, на період переговорів між холдингом і банками-кредиторами дія початкових умов за платіжними зобов'язаннями припиняється без фінансових стягнень. Замість цього банкам до кінця переговорного процесу щомісяця виплачуватиметься 10% від нарахованих відсотків.

Після підписання договору «ДТЕК Енерго» виплатить банкам 10% від спочатку нарахованих відсотків, а також разово виплатить комісію в еквіваленті 0,25% від суми банківського кредитного портфеля.

ДТЕК очікує, що угода про умови довгострокової реструктуризації боргу буде укладена до кінця нинішнього року.

Крім цього, ДТЕК має намір внести зміни в домовленість про мораторій з держателями єврооблігацій, щоб повністю відтворити умови угоди з банками та таким чином зрівняти умови по standstill для банків і власників єврооблігацій.

Нагадаємо: ДТЕК здійснює управління трьома операційними компаніями з активами у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці та дистрибуції. Компанія входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов. У ДТЕК працює 118 тисяч осіб.

У портфель активів у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці та дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ; 6 підприємств по дистрибуції електроенергії.

 

Коментарі
Додати коментар