До новин

Кримська влада не може запустити відібраний у Порошенка завод

16 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Кримська влада не може запустити відібраний у Порошенка завод

Для того щоб повноцінно запустити "Севастопольський морський завод", націоналізований раніше невизнаною кримською владою, потрібно розробити концепцію суднобудування і судноремонту, зазначає голова комітету Держдуми Росії з оборони Володимир Комоєдов.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Новини Криму".

"Чи здатний він функціонувати так, як він функціонував? Ні. Кадри відсутні, потужності відсутні. Без північної частини (північного дока) він як інвалід - без руки, без ноги. А там інша форма власності, інший власник. Тобто єдиного заводу (комплексу) немає", - сказав Комоєдов.

На його думку, "Севморзавод" може стати для Росії великою проблемою.

"Зараз Порошенко, користуючись підтримкою США, подасть скаргу до європейського суду, буде провадження з цього питання. А завод буде стояти, гнити і руйнуватися", - пояснив він.

Комоєдов нагадав, що федеральний центр передбачив чималі гроші на підтримку промисловості Криму і Севастополя, однак не на "Севморзавод". При цьому він зазначив, що є домовленості з заводом "Зірочка" про розміщення замовлень цього підприємства на "Севморзаводі".

"Але чи здатний "Севморзавод" їх освоїти? Військовий корабель тут повноцінно відремонтувати неможливо", - вважає Комоєдов.

За його словами, можна зробити корпусних ремонт, відремонтувати артилерійські системи, а ракетні та інші не вийде.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, так званий уряд Севастополя на своєму засіданні ухвалив рішення "про націоналізацію Севастопольського морського заводу".

Коментарі
Додати коментар