До новин

«Держзембанк» не купили навіть за мінімальну ціну. Будуть ліквідовувати

26 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
«Держзембанк» не купили навіть за мінімальну ціну. Будуть ліквідовувати

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національного банку України з пропозицією відкликати банківську ліцензію та почати процедуру ліквідації ПАТ «Держзембанк».

Це передбачено рішенням виконавчої дирекції Фонду від 22 вересня 2016 року, інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі ФГВФО.

Відповідно до повідомлення ФГВФО, на дату введення тимчасової адміністрації (27 липня 2016 року) банк мав прийнятні фінансові показники. А саме: залишок на коррахунку в іншому державному банку - 133,9 млн грн, зобов’язання за субординованим боргом – 10 млн грн. Вкладів фізичних або юридичних осіб та позабалансових зобов’язань не банк не мав.

З огляду на це Фонд гарантування прийняв рішення про оголошення відкритого конкурсу щодо продажу банку. Для ознайомлення потенційних інвесторів з інформацією про неплатоспроможний банк було обладнане відповідне інформаційне приміщення, а також створено спеціалізовану сторінку в мережі Інтернет. Також Фондом було проведено незалежну оцінку вартості акцій та на її підставі встановлено мінімальну ціну продажу банку – 155 млн грн.

Зацікавленість щодо купівлі акцій ПАТ «Держзембанк» виявили п’ять осіб, з яких лише один інвестор (банківська установа) заздалегідь пройшов попередню кваліфікацію НБУ, що є обов’язковою умовою для участі у конкурсах Фонду гарантування.

Для проходження потенційними інвесторами необхідних процедур Фонд гарантування прийняв рішення про продовження тимчасової адміністрації у ПАТ «Держзембанк» на один місяць та строків подання конкурсних пропозицій на максимально можливий термін – до 19 вересня 2016 року. Проте жоден із потенційних покупців не подав своїх конкурсних пропозицій.

У результаті Фонд гарантування не має можливості вивести неплатоспроможний банку з ринку шляхом його продажу інвестору.

Коментарі
Додати коментар