До новин

ФГВФО продаватиме кредити Брокбізнесбанку на електронних торгах

17 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВФО продаватиме кредити Брокбізнесбанку на електронних торгах

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проведе електронні торги з продажу прав вимоги за виданими Брокбізнесбанком кредитами. Потенційні покупці – юридичні особи, які мають статус фінансової особи, крім кредитних спілок.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів.

Торги відбудуться 21 квітня та 7 травня і проводитимуться на електронному торговому майданчику товарної біржі "Електронні торги" www.ubiz.com.ua.

На перших торгах виставлятиметься 21 лот загальною вартістю більше 212 млн грн. Докладніше про лоти можна дізнатись на сайті ФГВФО та товарної біржі "Електронні торги".

"За допомогою електронних торгів ми сподіваємось у прозорий і відкритий спосіб розширити коло потенційних покупців, а за рахунок цього підвищити суму від продажу активів проблемних банків. В тому числі в такий спосіб продаватимуться кредитні портфелі  проблемних банків. Всі отримані кошти підуть на задоволення кредиторських вимог перед клієнтами таких банків", – заявив заступник директора розпорядника ФГВФО Андрій Кияк.

У свою чергу, експерт з проблемних активів, член Ради Комітету конкурсного права Асоціації правників України Юліан Хорунжий зазначив: "Проведення конкурсів в електронному вигляді дозволяє забезпечити відкриту, конкурентну та прозору процедуру проведення таких конкурсів".

Товарна біржа "Електронні торги України" першою розробила систему для проведення таких конкурсів в електронному вигляді на сайті www.ubiz.com.ua. До неї може підключитись будь-яка фінансова компанія з можливістю використання усіх переваг проведення електронних торгів.

Окрім того, ТБ "Електронні торги України" має широку мережу філіалів у кожній області України, що дозволяє прискорити процес продажу активів, забезпечує зручність та швидкість обміну інформацією і сприяє залученню широкого кола потенційних покупців.

У рамках підписаного між ФГВФО і ТБ "ЕТУ" меморандуму вже була проведена спільна рекламна кампанія, яка має на меті інформувати суспільство про цей ефективний спосіб реалізації активів неплатоспроможних банків.

Вже сьогодні ТБ "Електроні торги України" на порталі www.ubiz.com.ua проводить аукціони з надання повної інформації щодо різних категорій товарів. Це дозволяє взяти участь у торгах усім охочим за допомогою простої реєстрації з будь-якої точки України без необхідності витрачання часу на дорогу до місця проведення аукціону.

Коментарі
Додати коментар